The Orangery & The Grove

<<<back<<<

The existing dwelling and a series of undulating glass structures on this site in Buckinghamshire have been demolished and the site remodelled to accommodate two contemporary, luxury houses.

Kitchen, breakfast and dining spaces are interlinked with the ability to unite them into a singular space, via sliding doors and partitions. Linked to the dining space, the living room projects outwards and through a subtle level change eventually opens out onto a south-facing patio. Flagstone patios and footpaths are used to compliment the choice of external materials.

An innovative approach to construction has been taken which includes using polystyrene insulation filled with concrete. These houses will also incorporate heat pumps, P.V solar and rainwater harvesting systems.
Share by: