Midsummer House

<<<back<<<

This development comprises a split level three bedroom detached dwelling situated within the garden of an existing property in Great Horwood village.

Responding to various constraints on site; split levels address the sloping ground and mature landscaping with materials chosen to encompass the immediate context.

The roof is designed to contain integrated solar panels set at an optimum angle to subsidise the dwelling’s energy usage.

Rainwater harvesting will be implemented to recycle water from surface run-off and rainwater attenuation to flush toilets and provide water for maintaining the garden.

Ventilated side panels on large windows are designed to regulate the internal environment of the dwelling so as not to depend on environmentally unfriendly air conditioning methods.

The building is targeted as a zero carbon rating.
Share by: