Little Adstock

<<<back<<<

Careful consideration of overall scale was imperative in ensuring the design did not dominate its immediate context and integrated well within the village setting.

The house has been designed to address the site topography by virtue of a split level ground floor arrangement. An overhead gallery situated within the hallway provides a dramatic and naturally lit link between the bedroom suites on the upper floor.

Aesthetically the building merges traditional materials with abstract geometry to produce a hybrid exploring best of both ideals whilst maintaining a sympathetic relationship within the setting.

The dwelling is also designed to a high eco-specification reducing its dependence on non-renewable energy. This is primarily through a highly insulated external envelope, adequate ventilation, and minimal heat loss through sound detailing and modern methods of construction.
Share by: